Press "Enter" to skip to content

Prøv ølbrygning derhjemme – en anderledes og velsmagende hobby

Gider du heller ikke at bruge din tid og dine penge i den lokale idrætsklub eller fitnesscenter? Er du til god mad og drikke, og er dine hænder skruet rigtigt på? Så bør du ligesom mig overveje at hoppe med på den bølge, der i disse tider skyller ind over Danmark. Vi bliver nemlig flere og flere hjemmebryggere, der kvitter de store bryggerier og i stedet skaber vores produkt – enten som alternativ eller supplement til både traditionelle og de små bryggerier over alt i landet. 

En hobby for alle, der elsker øl

Nogen vil måske påstå, at det er en mandehobby, og selvom vi måske er i overvægt, er det på ingen måde et udtryk for, at ølbrygningsuniverset er forbeholdt gamle gutter. Nej, snarere tværtimod. Mange hjemmebryggere er unge, der gerne vil have noget andet og bedre, end det udvalg af øl de finder i supermarkedet. Eller i det hele taget bare sætter pris på at være inde over råvarer, proces og håndelaget. Derfor plejer vi altid at sige, at ølbrygning er for alle, der elsker øl – både det at smage, men også at skabe og forstå. 

Jeg startede for snart fem år siden, og siden da er der løbet meget vand (og øl) under broen. Jeg har opgraderet mit setup af flere omgange, og selvom konen ikke altid er glad for de penge, jeg bruger på det, og den plads, det optager i kælderen, har hun efterhånden accepteret det og nyder da også det færdige produkt. 

Hvis jeg skal give én anbefaling til kommende og potentielle hjemmebryggere, så er det ikke at spare på udstyret i første omgang. Setuppet og råvarerne er den ene halvdel af hobbyen – den anden er selvfølgelig din opskrift og selve håndværket. Du kan med fordel købe dit udstyr på hjemmebryggeren.dk, hvis du vil kaste dig ud i ølbrygning.