Press "Enter" to skip to content

Sjov leg kan både være udviklende og sund

Børn kan selvfølgelig lege med stort set hvad som helst, der er i nærheden af dem. Det kan være sten og grene, de finder på vejen, eller det legetøj, der lige er indenfor rækkevidde. Det sagt, så er der altid favoritter, og det skal børn have lov til at have. Som mor er det vigtigt for mig, at det, der kan blive favoritter, er noget, der kan udvikle motorikken eller hovedet på dem imens, samtidig med, at det er noget, der virkelig tiltaler børn.

Lyt til andre forældre

Mange producenter sælger deres legetøj på, at det kan enten dette eller bare underholde børnene med noget, der er på mode her og nu. Det kan desværre være svært at skelne skidt fra kanel, hvis det ikke er mærker, jeg kender, og derfor bruger jeg nettet rigtig meget til at finde andre forældres erfaringer, for at lære, hvordan deres børn har taget imod de forskellige ting, der er blevet købt til dem.

Jeg bruger gerne blogs som fx ny-leg.dk, hvor jeg finder god inspiration til det, der skal være hjemme hos os. Noget af det, jeg virkelig faldt for, var en sansegynge fra KREA. For det første et navn, der får en klokke til at ringe hos de fleste af os, og for det andet et navn, jeg forbinder med kvalitet og udviklende leg.

En sansegynge er en gynge, der kan hænges op indenfor, hvor barnet kan klatre rundt eller bare vugge blidt. Den sidder godt fast, og den kan også bruges til leg med andet samtidig eller bare det at få læst en historie. Jeg havde et helt perfekt hjørne til den, så jeg var ikke i tvivl om, at vi skulle have sådan en.

Krudtuglen elsker den

Når min dreng bliver lidt for hyper, som børn kan blive det, så bruger vi den gynge. Den virker rigtig godt for ham, og også for hans bedste Pokeon figurer, som klatrer på gyngen sammen med ham.

Jeg købte den hos farmorsoutlet.dk, som mange har anbefalet. Det gør jeg bestemt også for de har gode priser og sender rigtig hurtigt. De har også et rigtig stort udvalg af alt fra KREA til Pokemon, så jeg kan helt sikkert finde rigtig meget til børnene i hele den periode, hvor leg og kreativ udfoldelse betyder noget for dem.

Rart at det hele er samlet et sted, og at det samtidig er et sted, hvor der er fokus på, at børn skal have godt legetøj, som inspirerer dem, men som samtidig er noget, der inspirerer os forældre.